Agrár-Élelmiszergazdasági és Turisztikai ágazati tagozatTAGOZAT HÍREI

ÉLELMISZERGAZDASÁGI ÁGAZATI TAGOZAT

Elhunyt Pataky Péter

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Pataky Péter.
Halálával pótolhatatlan vesztesség érte a szakszervezeti mozgalmat.
Pataky Péter a magyar szakszervezeti mozgalom meghatározó, integráló személyisége.
Minden munkájában, minden posztján a dolgozó embert helyezte középpontba.

Read more: Elhunyt Pataky Péter

Törvényi változások

A Munkavédelmi Törvény 2016 július 8-tól hatályos módosításáról Kondor Norbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Munkavédelmi Bizottsága elnöke útmutatót állított össze.

Read more: Törvényi változások

Sajtótájékoztató az ÁPB-ről

Együttműködés, vagy ellehetetlenülés

Megelégelték a szakszervezetek, hogy az ágazati párbeszéd bizottság munkáját végképp el akarja lehetetleníteni a kormány. Ezek a bizottságok a „munkavállalók és a munkáltatók érdekképviseletei között a középszintű szociális párbeszéd fejlődését, e szervezetek érdekvédelmi és érdekképviseleti jogainak érvényesülését" szolgálják. Pontosabban szolgálnák, ha működésüket nem lehetetlenítenék el – erről beszélt a sajtó képviselőinek dr. Sáling József, az Ágazati Párbeszéd Bizottságok Tanácsa munkavállalói oldalának ügyvivője, Székely Tamás, a vegyipari, Keleti Tamás a könnyűipari és Király András a Rehabilitációs, valamint a Településszolgáltatási Ágazati Párbeszéd Bizottság vezetője.

Read more: Sajtótájékoztató az ÁPB-ről

RKT ülés, Szeged

MASZSZ Dél-alföldi Regionális Tanács

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Dél-alföldi Regionális Tanácsa Szegeden tartotta meg legutóbbi ülését. A megbeszélésen részt vett Kordás László, a szövetség elnöke a "40 év munka=nyugdíj! Férfiaknak is" népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtő kampányról tartott tájékoztatást. Ezt követően Sárosi Péter, a régió képviselet vezetője előterjesztésében javaslatot tett a regionális kampány indítására.

Read more: RKT ülés, Szeged

Agrárdemonstráció

MOSZ - MÉDOSZ 
Agrárdemonstráció Budapesten, a vidékért 

agrar

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) és a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete (MÉDOSZ) figyelemfelkeltő akciót szervezett Budapesten, a Földművelésügyi Minisztérium melletti Vértanúk terén szeptember utolsó napján. Az érdekképviseleti szervezetek azért demonstráltak, hogy felhívják a kormány, a tárca figyelmét arra, hogy az agrárpolitika gyors, és jelentős korrekcióra szorul.

Read more: Agrárdemonstráció

MÉDOSZ: csak szóbeli ígéret van...

medoszA mezőgazdaságban a foglalkoztatásra csak szóbeli ígérete van a kormánynak

A MÉDOSZ (Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete), mint a mezőgazdaság egyedüli reprezentatív szakszervezete, megdöbbenéssel fogadta a kormány döntését az agrártámogatási rendszer átalakításával kapcsolatosan.

Read more: MÉDOSZ: csak szóbeli ígéret van...

Sajtóközlemény

Szorosabbra fűzi a kapcsolatot a Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel

A Magyar Szakszervezeti Szövetség kezdeményezésére 2014. július 8-án kétoldalú megbeszélés zajlott a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Nagy István, a Szakszervezeti Szövetség elnöke, Pataky Péter, valamint a szövetség Agrár-élelmiszeripari Tagozatának vezetői, Asztalos Sándor és Pásztor Tibor között.

Read more: Sajtóközlemény

Agrár-élelmiszergazdasági tagozat

Megalakultunk!
Megalakult a Magyar Szakszervezeti Szövetség Agrár-Élelmiszergazdasági és Turisztikai Ágazati Tagozata

agrar

2014. február 7-én megalakult a Magyar Szakszervezetei Szövetség Agrár-Élelmiszergazdasági és Turisztikai Ágazati Tagozata. Az ülésen részt vevők elsősorban kinyilvánították, hogy részt kívánnak venni a Tagozat munkájában.

Read more: Agrár-élelmiszergazdasági tagozat


A Klubrádió nálunk is szól.
Kattints a képre!

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand
  • Egy esetleges karanténra vonatkozó pontos forgatókönyvet, a járvány elleni hatékony védelmet is kér a BKV-sofőrök számára a fővárosi közlekedési cégnél működő két szakszervezet. Az utasokkal való közvetlen érintkezés elkerülése érdekében...


nemzetközi

ituc   etuc

kep5