NŐI TAGOZAT HÍREIMunkatársadalom segítség nélkül? – a szakszervezeti tagok több mint 41 százaléka nem látja biztosnak állását”

NŐI TAGOZAT OLDALAI

Munkatársadalom segítség nélkül? – a szakszervezeti tagok több mint 41 százaléka nem látja biztosnak állását”

 

2020. február–márciusban a megkérdezettek egyharmada nyilatkozott úgy, hogy valamit vagy sokat romlott háztartásának anyagi helyzete az adatfelvételt megelőző 12 hónapban, javulásról egynegyedük számolt be. A koronavírus-járvány kitörését követő egy-másfél hónap alatt a megkérdezettek 45 százaléka számolt be anyagi helyzetének romlásáról. A február végi, március eleji adatfelvételt megelőző 12 hónapban a szakszervezeti tagok háromtizedének növekedett az adósságállománya. A járvány ezen a téren is kedvezőtlen folyamatokat indított el: a szakszervezeti tagok adósságállománya emelkedésnek indult. Egynegyedük számolt be arról, hogy növekedett az adóssága.

Új felvetésként arra a kérdésre, hogy a szakszervezeti tagok mennyire érzik biztosnak a jelenlegi munkájukat, a válaszadók 41 százaléka csak részben, vagy egyáltalán nem érzi annak. A válságkezelésre vonatkozó kérdés esetén a szakszervezeti tagok közel kétharmada úgy véli, hogy a magyar kormány eddig bejelentett intézkedései nem, vagy nem elegendő védelmet nyújtanak a munkavállalóknak.

A teljes dokumentum itt olvasható.


A Klubrádió nálunk is szól.
Kattints a képre!

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand
  • Egy esetleges karanténra vonatkozó pontos forgatókönyvet, a járvány elleni hatékony védelmet is kér a BKV-sofőrök számára a fővárosi közlekedési cégnél működő két szakszervezet. Az utasokkal való közvetlen érintkezés elkerülése érdekében...

kep5