NŐI TAGOZAT OLDALAI

Kiálltak a tíz napos apaszabadság mellett

Elkezdődött a figyelemfelhívó utcakampány a MASZSZ Nő Tagozatának apanapOK! kampányában. Az első helyszín Tolna megyében Szekszárd városában volt. A figyelemfelhívó utcakampány célja, hogy megismertesse  az Apanappal kapcsolatos hiányosságokat a társadalom széles rétegeivel.

„Tavaly június 20-án ugyanis az Európai Parlament és az Európai Tanács irányelvet fogadott el szülők és gondozók vonatkozásában a munka és magánélet közötti egyensúlyról. Ez az irányelv egyebek mellett azt is kimondja, hogy az újszülött gyermekkel járó apaszabadság számát minimálisan tíz munkanapban kell megállapítani.

– Nálunk a Munka Törvénykönyve csak öt szabadnapot rendelt el a tíz helyett – közölte Tukacs Imre, a MASZSZ Tolna megyei képviseletének vezetője. – Ezért döntöttünk úgy, hogy kampánnyal igyekszünk nyomást gyakorolni a kormányra és a munkáltatókra, hogy hazánkban is mielőbb elérhetővé váljon a tíz napos apás szabadság.”

 

Bővebben a Tolna megyei hírportálon.


A Klubrádió nálunk is szól.
Kattints a képre!

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand
  • Egy esetleges karanténra vonatkozó pontos forgatókönyvet, a járvány elleni hatékony védelmet is kér a BKV-sofőrök számára a fővárosi közlekedési cégnél működő két szakszervezet. Az utasokkal való közvetlen érintkezés elkerülése érdekében...

kep5