NYUGDÍJAS TAGOZAT OLDALAI

Szolidaritási nyilatkozat

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozata szolidáris a „rabszolgatörvény”’ ellen tüntetőkkel, egyetért és támogatja jogos követeléseiket.

Read more: Szolidaritási nyilatkozat

Hány embert érintene valójában a nyugdíjminimum emelése?

A kormány szerint a nyugdíjminimum nagyon kevés embert érint, mert a havi 28 500 forintos juttatásban részesülő ellátottak aránya tizedszázalékban mérhető. De ha ez így van, a kabinet miért nem emeli fel ezt a nevetségesen alacsony összeget? – teszi fel a kérdést a Magyar Szakszervezeti Szövetség nyugdíjas tagozata.

Read more: Hány embert érintene valójában a nyugdíjminimum emelése?

FERPA - Nemzetközi Nőnap 2017.

Európai polgári kezdeményezést szeretne indítani az Európai Nyugdíjasok és Idős Korúak Szövetségének (FERPA) Nőtagozata azért, hogy az unió országaiban a nők kapjanak komoly állami támogatást, amikor idős, vagy beteg családtagjaikat gondozzák és ezt az időt is számítsák be a nyugdíjuk megállapításakor. A FERPA a Nemzetközi Nőnapra kiadott kiáltványában legfőbb célként azt határozta meg, hogy fel kell számolni azt a nyugdíjhátrányt, amely a munkából kiesett évek miatt éri az idős asszonyokat.

Read more: FERPA - Nemzetközi Nőnap 2017.

MASZSZ Nyugdíjas Tagozat: eredményes küldöttértekezlet

A MASZSZ Nyugdíjas Tagozat 2017. február 13-ai küldöttértekezlete egyhangúan elfogadta az elnökség beszámolóját az előző küldöttértekezlet óta végzett munkáról, és megválasztotta új tisztségviselőit.

Read more: MASZSZ Nyugdíjas Tagozat: eredményes küldöttértekezlet

Nyílt Levél

Nyílt levelet intézett öt nyugdíjas szervezet (MASZSZ Nyugdíjas Tagozat, Nyugdíjasok Országos Képviselete, Nyugdíjasok Országos Szövetsége, SZEF Nyugdíjas Választmánya és a Vasutasok Szakszervezete) Magyarország miniszterelnökéhez, Magyarország kormányához, amelyben világos, egyértelmű helyzetjelentést fogalmaztak meg a magyar nyugdíjasok életéről.

Read more: Nyílt Levél

Idősek Világnapja

A MASZSZ Nyugdíjas Tagozata október 17-én az Idősek Világnapja alkalmából, az idősek köszöntésére ünnepséget szervezett.
A köszöntőt, Kordás László a MASZSZ elnöke tartotta meg.

Read more: Idősek Világnapja

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand