NYUGDÍJAS TAGOZAT OLDALAI

Nemzetközi nőnap

Nemzetközi nőnap
a generációk együttműködésének jegyében!2016. március 7-én tartotta meg a Magyar Szakszervezeti Szövetség a nőnapi ünnepségét. A program részeként Papp János MSZOSZ díjas színművész előadásában egy megindító Karinthy részletet adott elő, Luxné dr. Vincze Judit történész, egyetemi tanár pedig a nőnap történelméről tartott érdekfeszítő előadást a kezdetektől napjainkig. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, Kordás László a köszöntésen túl megragadta az alkalmat, hogy felhívja a figyelmet a női munkavállalók nehézségeire, amivel a munkavállalói hierarchia lépcsőfokain találkoznak. Az „üvegplafon” mellett – amely csak láttatni engedi a ranglétra felsőbb fokait, de lépkedni nem enged – jelen van az úgynevezett üvegfal is, amely horizontálisan is különbséget tesz a nők és férfiak jogai között. Ez ellen pedig tenni kell. Az utolsó előadó Papp Réka Kinga újságíró volt. Ő a médiában való női érvényesülésről osztotta meg tapasztalatait, amely sok ponton alátámasztotta a közszájon forgó ismereteket. Kisgyerekes anyukaként pedig személyes példáin keresztül is megtapasztalta a hátrányos megkülönböztetést. Végül a Női Tagozat elnöke, Hercegh Mária megköszönte a meglepetés-rendezvényt és néhány gondolatban ő is elmondta, hogy bizony, még a 21. században, 2016-ban is gyakran megdöbbentő tapasztalatokkal kell szembesülni a női munkavállalóknak az életben. Végezetül negatív érdekesség – sajnos – hogy a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnökségében sincs egyetlen nő sem. Pótolni valónk tehát van!
Az ünnepséget az Ifjúsági Tagozat és a Nyugdíjas Tagozat közösen szervezte a Nemzedéki Szerződés értelmében. A két tagozatot Kunert Annamária (elnökhelyettes, MASZSZ Ifjúsági Tagozat) és Tóth Mihály (elnök, MASZSZ Nyugdíjas Tagozat) képviselte. Moderátor Miklós Attila (HVDSZ 2000) volt.

Összeállította:
Kunert Annamária
elnökhelyettes
Magyar Szakszervezeti Szövetség
Ifjúsági Tagozat

 

 


A Klubrádió nálunk is szól.
Kattints a képre!

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand
  • Egy esetleges karanténra vonatkozó pontos forgatókönyvet, a járvány elleni hatékony védelmet is kér a BKV-sofőrök számára a fővárosi közlekedési cégnél működő két szakszervezet. Az utasokkal való közvetlen érintkezés elkerülése érdekében...

kep5