Felhívás

A hatalom a társadalom széles rétegei ellen indított támadást: évi ötven nap túlmunkára köteleznék a munkavállalókat, a jelenleginél is kiszolgáltatottabb helyzetbe kényszerítenék a közszolgákat, s veszélybe kerülhet a tudományos kutatás szabadsága és a tanszabadság. Ezért a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) december 8-ra demonstrációt hirdet.

Mindenkit határozott fellépésre szólítunk fel, és az összes érdekképviseletet egyeztetésre hívjuk annak érdekében, hogy a tüntetésen valamennyi érintett képviseltesse magát. A minél nagyobb részvétel ugyanis feltétele annak, hogy a kormányt a tervezetek meggondolására, s visszakozásra kényszerítsük.

A MASZSZ a tüntetés előkészítésére szervezőbizottságot hoz létre, és várja mindazon szakszervezetek jelentkezését, amelyek tagjait a kilátásba helyezett intézkedések sújtják, illetve amelyek készek szolidaritást vállalni az érintett dolgozókkal és diákokkal. Meggyőződésünk, hogy csak akkor érhetünk el eredményeket, ha képesek vagyunk erőt felmutatni, ennek feltétele pedig a közös fellépés.

Ezért minden érdekképviseletet arra kérünk, ezúttal lépjünk túl a szokásos kereteken, és a konföderációs tagságtól függetlenül tiltakozzunk egységesen a kormányzat önkényesen, a szociális partnerekkel egyébként kötelezően folytatandó érdemi tárgyalások nélkül meghirdetett lépései ellen.

A jelentkezéseket és kérdéseket a MASZSZ email-címére ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , az várjuk.

Budapest, 2018. november 30.

Üdvözlettel:
Kordás László