HírekA MASZSZ országszerte mozgósít a pedagógus tüntetésre

A MASZSZ országszerte mozgósít a pedagógus tüntetésre

Elsők között csatlakozott a Pedagógusok Szakszervezete november 30-ára meghirdetett tüntetéséhez sőt, országos mozgósításba kezdett a Magyar Szakszervezeti Szövetség. Ez nem politikai megmozdulás, de nem is csupán egy szolidaritási tüntetés lesz, hanem a gyerekek jövőjéért folytatott egyre élesedő harc, amit összefogással meg kell nyerni – szögezte le Kordás László elnök.

Az, ami a pedagógusokkal történik olyan közös ügy, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül, hiszen a gyerekeink oktatása, a jövője is a tét – vélik a Magyar Szakszervezeti Szövetségnél, ezért a MASZSZ az elsők között döntött, csatlakozik a Pedagógusok Szakszervezete november 30-ára meghirdetett tüntetéséhez – mondta Kordás László. A szövetség elnöke hangsúlyozta: a demonstráción elsősorban szülőként vesz részt és ebben a minőségében is fog felszólalni, ám addig is nagy erőkkel mozgósítja a tagszervezeteket. Az a cél – mondta –, hogy nagy tömegben követeljük: az államfő ne írja alá az új szakképzési törvényt, a kormány mielőbb rendezze a pedagógusok bérét, s a tanárok megbecsülésével is biztosítson megfelelő körülményeket a színvonalas oktatáshoz.

Az elnök szerint sokféleképpen lehet ártani az embereknek, főleg a jövő generációjának, de az egyik legveszélyesebb módszer az, ha a tanulás szeretetét, s ezzel hosszú távon a tudást veszik el a fiataloktól. Márpedig a kormány most éppen ezt teszi, ráadásul már jó ideje módszeresen. Ezt nem nézheti tétlenül egy egész ország – jelentette ki. Azzal ugyanis, hogy a pedagógusokat megalázóan kevés fizetésért végtelen sok túlórába és helyettesítésbe hajszolják, kiölik belőlük ennek a hivatásnak a lényegétől: a tanítás szeretetét. Kiégett, csupán a megélhetésért dolgozó tanárok nem képesek azt az élményt adni a gyerekeinknek, amelyre szükségük van az iskolaévek első percétől.

Kordás László ezért a tavalyi, a rabszolgatörvény elleni demonstrációt megelőző méretű országos mozgósításba kezd. Felkéri a MASZSZ tagszervezeteit, vegyenek részt minél többen a november 30-ai demonstráción, s a PSZ kérésének megfelelően mindenki hozzon magával fekete ernyőt. Most össze kell fogni, ez ugyanis olyan országos ügy, amely minden családot érint – összegezte az elnök.