Fair Transport Europe! IGEN

FAIRT TRANSPORT EUROPE! IGEN!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) közlekedési tagozata aláírásgyűjtési akciót indított hétfőn az Európai Közlekedési és Szállítási Dolgozók Szakszervezete (ETF) kezdeményezéséhez csatlakozva a közlekedési dolgozókért.  A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, valamint a MASZSZ Közlekedési Tagozat több képviselője sajtótájékoztatón ismertette az akció célját.

Nemes Gábor a közlekedési tagozat képviseletében elmondta, hogy az ETF egyenlő bánásmódot követel a közlekedési dolgozók számára a bérezésben és munkafeltételekben. Annak érdekében, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzze a témát, a 28 tagállamból egymillió támogató aláírásra van szükség, ehhez Magyarország ötvenezerrel kíván hozzájárulni.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke elmondta, hogy a közlekedési tagozat révén 18 megyében 180 ezer munkavállaló képviseletében kezdődött el az aláírásgyűjtési kampány a tisztességes foglalkoztatásért, amelyet a hazai jogalkotás keretében is szem előtt kell tartani.

Székely Sándor, a Teherfuvarozók Európai Szakszervezetének elnöke szerint európai bérfelzárkóztatási programot kellene elindítani, mert a magyar fuvarozók bére egyre inkább leszakad az európaitól.

A helyszínen a petíciót Hörcsik Richárd, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője, Sneider Tamás, a parlament alelnöke, a Jobbik képviselője, Schiffer András, az LMP társelnöke, frakcióvezető vette át.

Az aláírásgyűjtési akció megkezdődött!

Bővebben: Híradó.hu

• A kormány a saját állampolgárai érdekeit figyelmen kívül hagyva hoz – általában minden egyeztetés nélkül – döntéseket. A Magyar Szakszervezeti Szövetség álláspontja szerint ilyen a lakástakarék-pénztári betétek állami támogatásának megszüntetése...