HírekNemzetközi hírekOsztrák-magyar szakszervezeti partnerség

Osztrák-magyar szakszervezeti partnerség

Folytatódik az eredményes együttműködés

2015. november 27-én Mattersburgban tartotta az Burgenland – Nyugat-Magyarország Régióközi Szakszervezeti tanács éves konferenciáját, melyen a jelenlegi elnök Gerhard Michalitsch adott átfogó értékelést az elmúlt 16 évről. 1999. nyarán alakult az IGR, melynek életében az elmúlt időszakban nagyon komoly eredmények születtek. Megerősödött az osztrák – magyar szakszervezeti együttműködés, hat sikeres közös projektet valósítottunk meg, elismeréseket kaptunk az Európai Szakszervezeti Szövetségtől, nívó díjat vehettünk át a RECOM AT_HU menedzsmenttől. Ezekről a sikerekről adott számot Grehard Michalitsch az ÖGB Burgenlandi tartományi titkára.
Erich Foglar, az ÖGB elnöke, és Székely Tamás, a MASZSZ alelnöke adott tájékoztatást az aktuális – országainkat érintő – szakszervezeti feladatokról és eredményekről.
Horváth Csaba mutatta be az új, átdolgozott alapszabályt a küldötteknek. Fontos megjegyezni, hogy az alapszabály átdolgozását egyrészt az MSZOSZ-AUTONÓM átalakulása, másrészt az IRTUC új alapszabály mintájának kiadása tette szükségessé. A konferencia egyhangúlag elfogadta az új alapszabályt, melyet megküld a soros elnök Brüsszelbe.
A konferencia megválasztotta az IGR négy évre választott vezetőit. Az elnökség tagjai: Gerhard Michalitsch (ÖGB Burgenland), Potyondi Antal (MASZSZ Győr-Moson-Sopron megye), Horváth Csaba (MASZSZ Vas megye), és dr. Kocsi Béla (MASZSZ Zala megye).
Külön köszöntöttük az 1999-es alapításkor még tisztségben lévő barátainkat is, így Gombás József és Németh Kálmán magyar oldali alapító „atyákat”, továbbá Alfred Schreiner AK elnököt, osztrák oldali alapító „atyát.”
Befejezésül a két elnök és a határ menti terület képviselői aláírták a dokumentumokat.