HírekNemzetközi hírekBrexit szavazás eredménye után

Brexit szavazás eredménye után

Brexit szavazás
Az EU-nak fel kell lépnie a munkavállalók életének javítása érdekében

Luca Visentini, ESZSZ főtitkár nyilatkozata az Egyesült Királyságban lezajlott népszavazás eredményéről:

“Sötét nap a mai Európa, az Egyesült Királyság és a munkavállalók számára. Ez az eredmény ébresztő kell, hogy legyen az európai uniónak, hogy jobbat tegyen a munkavállalók számára.
„Mély illúzióvesztés tapasztalható Európa szerte, nem csak az Egyesült Királyságban. Megszorítások, a közkiadások csökkentése, munkanélküliség, a kormányok képtelensége, hogy megfeleljenek az emberek elvárásainak, az EU közös fellépésének hiánya mind az unió ellen fordítják az embereket. A munkavállalók olyan Uniót akarnak, ami az életük javítását eredményező lépéseket tesz.
„Az európai uniónak határozottan kell lépnie, hogy a tegnapi eredmény ne legyen az EU szétesésének kezdete, és ne rombolja a munkahelyeket és a munkavállalói jogokat”
 “Az európai uniónak hozzá kell kezdenie, hogy újra kedvezményezettek legyenek a munkavállalók, igazságosabb, és egyenlőbb társadalmakat alakítva, minőségi munkahelyekbe, jó közszolgáltatásokba befektetve és a fiataloknak valódi esélyeket adva.
“Az ESZSZ a brit TUC (szakszervezeti szövetség) mellett áll, hangsúlyozva, nem szabad, hogy a brit munkavállalók fizessék meg a Brexit kárát.
“Az ESZSZ folytatja és megerősíti harcát egy igazságosabb és szociálisabb Európáért.”