IFJÚSÁGI TAGOZAT OLDALAI

A tolerancia nemzetközi napja

Toleránsnak lenni - minden nap

November tizenhatodikán a Tolerancia Nemzetközi Világnapja. Ezen alkalomból a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata felmérést készített, hogy felhívja a figyelmet az egymás iránt mutatott türelem, elfogadás fontosságára.
A kérdőívet kitöltők többsége nem szakszervezeti tag, Budapesten lakik, valamint 45 év feletti.
A válaszadók szerint, ma Magyarországon a tolerancia hiánya leginkább a politikai különbözőségekben nyilvánul meg, a menekültkérdés azonban csak a negyedik helyen szerepel. A vallási hovatartozás szerinti tolerancia hiánya viszont egyáltalán nem jellemző a kérdőív alapján. Riasztó adat, hogy a válaszadók közel 80%-a érezte már, hogy egyenlőségében korlátozták.
Az eredményekből kiderül, a válaszadók nagy része gondolja úgy, hogy az emberek egymás iránt mutatott toleranciája kimondottan alacsony, ami eléggé elszomorító adat. Arra a kérdésre, hogy ma Magyarországon a szakszervezet a tolerancia jegyében is működik-e, a válaszadók több mint 60%-a válaszolt nemmel.
A MaSZSZ Ifi ugyanakkor úgy gondolja, hogy a változás és változtatás lehetősége bennünk rejlik.  Arra buzdítunk mindenkit, hogy legyünk toleránsabbak a környezetünkben élőkkel, hiszen nagy alapigazság, ahogyan mi viszonyulunk másokhoz, úgy fognak ők is hozzánk állni.  Szakszervezetként, számunkra fontos érték a szolidaritás és a tolerancia, hiszen a világ csak úgy halad előre, úgy lesz egy szebb, boldogabb hely, és eredményeket is úgy érhetünk el, ha ezen elvek mentén irányítjuk cselekedeteinket.