Info-kommunikáció tagozatTAGOZAT HÍREI A Deutsche Telekom szakszervezetei kérik az egységes munkajogi eljárást

INFO-KOMMUNIKÁCIÓS ÁGAZATI TAGOZAT

A Deutsche Telekom szakszervezetei kérik az egységes munkajogi eljárást

tavszakA Deutsche Telekom CEE Szakszervezeti Szövetség éves ülésére 2014 október 30-31-én került sor, amelyet az UNI Global Union, Friedrich Ebert Alapítvány, az AFL-CIO Szolidaritás Központ és a FSCOM szervezett.

Számos szakszervezet Albániából, Bosznia és Hercegovinából, Horvátországból, Németországból, Görögországból, Magyarországról, Montenegróból, Romániából, Szerbiából, Svájcból és az Egyesült Államokból vett részt az eseményen az UNI Globol Union-nal közösen.

Az ülés célja az volt, hogy ország jelentéseket hallgassanak meg Közép és Kelet-Európa országaiból, és megtárgyalják a Deutsche Telekom leányvállalatai szakszervezeteinek globális együttműködését a következő időszakban.

A résztvevők felhívták a figyelmet sok problémára, amivel szembesülnek a munkavállalók, beleértve a kiszervezést, az alacsony béren dolgoztatható diákokat, és a részmunkaidős foglalkoztatást, a megszorításokat és a bérek csökkentését, csakúgy, mint a dolgozók jogainak és a nemzetközi előírások megsértését.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy a prioritás az egyenlő munkaügyi előírások a ONE DT procedúrák kialakítása Németországon belül és kívül. Reményüket fejezik ki, hogy az konstruktív kommunikáció a Deutsche Telekom felső vezetésével a helyi, regionális és globális szinteken előrehaladáshoz vezet.

Az átszervezési és kiszervezési folyamatoknak a párbeszéd során központi szerepet kell játszaniuk. Hasonló mértékben fontos a szakszervezeteink számára az egyesülési szabadság korlátozásának kérdése, valamint a kollektív megállapodások tárgyalási folyamatainak erősítése.

Ha a Deutsche Telekom felső vezetése nem veszi komolyan a szakszervezeti szövetség által megfogalmazott problémákat, akkor tiltakozásokat fogunk szervezni. A hangunkat fogjuk hallatni leveleken, petíciókon és demonstrációkon keresztül.

Az Európai Bizottsághoz fordulunk, hogy biztosítsa a munkavállalók érdekeinek elismerését, valamint az európai távközlési szabályozásokban végbemenő változásoknál védje a munkavállalók érdekekeit és munkakörülményeiket.

A szolidaritás a kulcs! Egységben az erő!

Deutsche Telekom Szakszervezeteinek Szövetsége

UNI Global Union

Magyarországot a Távközlési Szakszervezet elnöke, Bujdosó Attila képviselte.

a deutsche telekom szakszervezetei krik az egysges munkajogi eljrst.pdf

2014 11 06 - dt ua meeting press release.pdf