INFO-KOMMUNIKÁCIÓS ÁGAZATI TAGOZAT

SZOLIDARITÁS

Szörnyű, embertelen terrortámadás történt január hetedikén egy párizsi szerkesztőség ellen, amelyben újságírók, kiadói dolgozók, rendőrök vesztették el életüket. A Sajtószakszervezet nyilatkozatot küldött el Ricardo Gutierreznek, az Európai Újságíró (szakszervezeti) Szövetség (IFJ/EFJ) főtitkárának, amelyben elítéli a hetilap, a munkatársai, a sajtószabadság és a demokratikus értékek ellen irányult terrortámadást.

A Sajtószakszervezet szolidaritási levele

Tekintettel arra, hogy az IFJ/EFJ  minden bizonnyal össze fogja gyűjteni a Charlie Hebdo hetilapnál dolgozó újságírókkal való szolidaritást kifejező, a történtekre reagáló nyilatkozatokat, biztosítalak téged és az IFJ/EFJ-nél dolgozó kollégákat arról, hogy a Sajtószakszervezet maradéktalanul elítéli ezt a nemcsak a hetilap és a munkatársai, de sajtószabadság és a demokratikus értékek ellen elkövetett  barbár és gyáva terrortámadást.

Kifejezzük részvétünket a meggyilkolt francia újságírók családjainak, barátainak, minden francia sajtómunkásnak és mindazoknak, akik szerették és tisztelték az áldozatokat és azok munkásságát. Osztozunk fájdalmukban.
Kifejezzük szolidaritásunkat a Charlie Hebdo szatirikus hetilapnál dolgozó kollégákkal és az összes bátor és tisztességes francia újságíróval.

A Sajtószakszervezet tagja a MaSZSZ-nak, a legnagyobb magyar szakszervezeti konföderációnak. Felhatalmazásom van tolmácsolni a szakszervezeti konföderáció minden tagjának szolidaritását és részvétnyilvánítását