NŐI TAGOZAT HÍREIMunkavállaló Nők XIX. Konferenciájára – Generációk a munkahelyen (2019. október 09.)

NŐI TAGOZAT OLDALAI

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Női Tagozata, igyekszik minden évben közérdeklődésben jelenlévő, aktuális témákat napirendre tűzni a Munkavállaló Nők Országos Konferenciáján. A nagy létszámban megrendezésre kerülő konferencián, idén XIX. alkalommal, a munkahelyen jelenlévő generációs különbséget és adott esetben konfliktus témáját, tette a középpontba.

A mai Magyarországon, a munkavilága szereplői, csak ismerkednek, óvatoskodva beszélnek jelenségről. Hallunk bagatellizáló, de riasztó és elrettentő jövőt felvázoló prófétákat is.

Mi szakszervezeti nők azt az utat választottuk, hogy a megismerés, segítse a jövővel való szembenézést. Tesszük ezt szakszervezetisek, munkaadók és tudomány képviselője, együtt.

Milyenek azok a munkahelyek a hol a jövőben a megélhetéshez szükséges jövedelmet kell megkeresni. A mai hétköznapoknak nem témája ez. Nekünk, szakszervezeteknek viszont kötelességünk, hogy ismerjük, és megoldásokat keressünk erre a kihívásra. Tesszük ezt most a MASZSZ társadalmi tagozatai, Nők, Ifik, Nyugdíjasok együtt, hogy feltárjuk a jelenség valódiságát és annak hatásait.

Keressük az azonosságokat és az elválasztó tényeket. Az viszont nem kérdés, hogy a munkahelyek technológiái, az egymásra épülő folyamatok, arra kényszerítenek minket, hogy végül bármilyen különbség is van, a generációk között, a munkát el kell végezni. Tegyük ezt jó hangulatban, bizalommal és tisztelettel. De így van ez a valóságban is? Erre keressük a válaszokat.

Azt viszont állítjuk, hogy a generációk között a különbözőség is leküzdhető, a közösség építő programok által.

Ja és itt van, az a közösség ahol mindegyikünk kaphat lehetőséget, ez a szakszervezeti tagok közössége, maga szakszervezet. Ehhez persze a szakszervezetnek lehetőséget kell kínálni a fiataloknak, esélyt a nőknek és természetesen biztonságos megértést a nyugdíjasoknak.

Ezen a napon mi most erről fogunk értekezni.

Hercegh Mária
tagozatvezető

Meghívó

A konferencia képeit itt megtekintheti