NŐI TAGOZAT HÍREITagszervezeti látogatás a BDSZ Bőripari Alapszervezeténél

NŐI TAGOZAT OLDALAI

Tagszervezeti látogatás a BDSZ Bőripari Alapszervezeténél

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Nő Tagozata szakmai látogatást tett a BDSZ Martfűi Lorenz Alapszervezeténél.

A nyár folyamán született meg az ötlet, hogy a tagozaton belül, hogy egymás személyes és szakmai jobb megismerése érdekében lehetőséget teremtünk – ahol mód van rá – a tagozat képviselőinek segítségével egy -egy szakmai ágazat megismerésére.

Az utunk Martfőre vezetett a látogatásra 2019. november 25 -én került sor. A Lorenz Kft. üzemébe. Varga Mónika a helyi alapszervezet titkára szervezete meg az érdeklődök számára a gyárlátogatást, szakmai betekintést a cég életébe, valamint az alapszervezet működésébe.

A látogatásunk során megtekinthetünk egy rövid filmes bemutatót a Lorenz Kft. -ről a cég működéséről az által forgalmazott márkákról. Beszélgettünk a szakszervezetről is a tagságról, az alapszervezet elért eredményeiről, a bőriparban tapasztalható munkaerő piaci helyzetről, a szakmunkások hiányáról az ágazatban tapasztalható nehézségekről.

Majd a kolléganők végig kalauzoltak bennünket az üzemen. Megfigyelhettük a cipő gyártás különböző fázisait, folyamatait. A bőr kivágásától, ragasztásán, tűzésén keresztül az apróbb finomításokig egészen a kész termékek minőség ellenőrzéséig. Láthattuk hogyan készülnek az elegáns alkalmi cipelők, de a kényelmi cipők, balerinák sem maradhattak ki a sorból.

Mónikától nagyszerű szakmai vezetést kaptunk. A munkavállaók is nagyon kedvesen válaszoltak esetleges kérdéseinkre.

•   Akár önállóan, a többi szakszervezet nélkül is kollektív munkaügyi vitát kezdeményez az érintett munkáltatóknál a Vasutasok Szakszervezete, amennyiben záros határidőn belül nem tesznek korrekt bérajánlatot. Az elnökség a sztrájk előszobájának...