NŐI TAGOZAT HÍREIHatározati javaslatot nyújtottak be egy több párti együttműködés keretében az apaszabadság érdekében

NŐI TAGOZAT OLDALAI

Közös határozati javaslatot nyújtott be Dr. Gurmai Zita (MSZP), Bősz Anett (DK), Csárdi Antal (LMP), Dr. Steinmetz Ádám (Jobbik), Dr. Vadai Ágnes (DK), Hohn Krisztina (LMP), Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik), Szabó Timea (Párbeszéd), Tordai Bence (Párbeszéd) és Varga Zoltán (DK) a négy hetes apasági szabadság magyar jogrendbe történő átültetésének érdekében tett intézkedések végrehajtásának kapcsán. Gurmai Zita azt hangsúlyozta, fontos, hogy legyen egy olyan határozati javaslat, ami az 5 nap apaszabadságot minimum 10 napra emelhetné, azonban azt szeretnék, ha ez az idő legalább 20 nap lehetne azért, mert a nőknek - fogalmazott - jár egy családbarát kormány

Az ügy mellett érvel a MASZSZ Nőtagozata is, hiszen nem tudják, a kormány kívánja-e ratifikálni, s ha igen, mikor az európai irányelveket, így az "apanapok" érdekében kampányt indítottak, közölte Herczeg Mária, a nőtagozatának elnöke.

Bővebben: https://alfahir.hu/2020/10/04/jobbik_apanapok_beleznay_zsuzsanna_balazs_bettina_steinmetz_adam_apasagi_szabadsag