Európai aláírásgyűjtés

Az Európai Bizottság elfogadta az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (ETF) Európai Polgári Kezdeményezését, mottója: "Tisztességes közlekedést Európában – egyenlő bánásmódot minden közlekedési dolgozónak!"

A döntés értelmében az EU 28 országában 1 millió aláírást kell összegyűjteni a következő 12 hónapban. Ez Magyarország vonatkozásában azt jelenti, hogy minimum 15.750 aláírást kell összegyűjteni.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) közlekedési tagozata aláírásgyűjtési akciót indított  az ETF kezdeményezéséhez csatlakozva a közlekedési dolgozókért.

Aláírásokat papíralapon és online formában egyaránt lehet gyűjteni.

Mellékeljük az online aláírásgyűjtő linkjét, magyar nyelven is (az új ablakban megnyíló oldalon kicsit lejjebb görgetve, a "Language" feliratú gördülőmenüre kattintva választhatod ki a magyart):
www.fairtransporteurope.eu

"A „Tisztességes közlekedés Európában" elnevezésű európai polgári kezdeményezés célja, hogy véget vessen a szociális és bérdömpingbe torkolló, elfogadhatatlan üzleti gyakorlatoknak. Kérjük, hogy az Európai Bizottság biztosítson tisztességes versenyt a különböző közlekedési módok között, és származási országtól függetlenül minden dolgozónak garantálja az egyenlő bánásmódot (az egyenlő bér és munkafeltételek elvének tekintetében)."

Magyar nyelvű aláírásgyűjtő ív innen tölthető le.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss információval szolgálhassunk Önnek!