Európai aláírásgyűjtés

Az Európai Bizottság elfogadta az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (ETF) Európai Polgári Kezdeményezését, mottója: "Tisztességes közlekedést Európában – egyenlő bánásmódot minden közlekedési dolgozónak!"

A döntés értelmében az EU 28 országában 1 millió aláírást kell összegyűjteni a következő 12 hónapban. Ez Magyarország vonatkozásában azt jelenti, hogy minimum 15.750 aláírást kell összegyűjteni.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) közlekedési tagozata aláírásgyűjtési akciót indított  az ETF kezdeményezéséhez csatlakozva a közlekedési dolgozókért.

Aláírásokat papíralapon és online formában egyaránt lehet gyűjteni.

Mellékeljük az online aláírásgyűjtő linkjét, magyar nyelven is (az új ablakban megnyíló oldalon kicsit lejjebb görgetve, a "Language" feliratú gördülőmenüre kattintva választhatod ki a magyart):
www.fairtransporteurope.eu

"A „Tisztességes közlekedés Európában" elnevezésű európai polgári kezdeményezés célja, hogy véget vessen a szociális és bérdömpingbe torkolló, elfogadhatatlan üzleti gyakorlatoknak. Kérjük, hogy az Európai Bizottság biztosítson tisztességes versenyt a különböző közlekedési módok között, és származási országtól függetlenül minden dolgozónak garantálja az egyenlő bánásmódot (az egyenlő bér és munkafeltételek elvének tekintetében)."

Magyar nyelvű aláírásgyűjtő ív innen tölthető le.

január 2018
H K Sze Cs P Szo V

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss információval szolgálhassunk Önnek!