NŐI TAGOZAT OLDALAI

A bérkülönbség – nem csak pénz, avagy alternatív érdekegyeztetés

A Magyar Szakszervezeti Szövetség nőtagozata elfogadhatatlannak tarja, hogy kevesebbet fizetnek a munkájáért pusztán azért valakinek, mert nő, különösen annak tükrében, hogy az EU 2014-ben tett egy ajánlást a probléma kezelésére. 2018 áprilisa van, és semmi nem történt ebben az ügyben, s úgy tűnik, hogy nem is fog.

A témában április 24-én 10 órától konferenciát szerveznek, amelynek helyszíne a Kőleves Vendéglő (Budapest 1075, Kazinczy utca 41.).

A meghívó és a részletes program innen letölthető.

Digitalizáció, robotizáció és a NŐK

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Női Tagozata, a munkavállaló nők XVII. konferenciáján, a Digitalizáció, robotizáció és a NŐK témát tette a középpontba.

Bővebben: Digitalizáció, robotizáció és a NŐK

BESZÁMOLÓ MASZSZ NŐI KONFERENCIA (2017. június 11-12-13)

KAMPÁNY hogy végre a társadalom is észrevegye és a kormányzat is reagáljon

A Magyar Szakaszervezeti Szövetség Női tagozata három napos konferenciára hívta meg a tagozat tisztségviselőit mely során megtartotta az alapítói tagok értekezletét is.

Az első nap elemeztük, értékeltük a Bérkülönbség – nem csak pénz kampányt. Levontuk a következtetéseket, megvitattuk a tapasztalatokat. Az előadások 13 helyszínen az ország több pontján kerültek megrendezésre közel 400 résztvevővel.

Bővebben: BESZÁMOLÓ MASZSZ NŐI KONFERENCIA (2017. június 11-12-13)

A Női Tagozat folytatja kampányát

hogy végre a társadalom is észrevegye és a Kormányzat is reagáljon

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Női Tagozata 2017. június 11-13-a között "A bérkülönbség - nem csak pénz – 2017” címmel konferenciát rendezett meg Budapesten.

Hercegh Mária, a Női Tagozat elnöke elmondta, hogy a mai rendezvény egy konferenciasorozat része, amelynek keretében az elmúlt hónapokban, az ország több nagyvárosában találkozott tisztségviselőkkel, a témában érintettekkel. A visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy általános az érdeklődés a női esélyegyenlőség témája iránt, több sajtótermékben jelent meg tudósítás a rendezvényekről, készült riport a témában. Egyre nagyobb körben ismerik fel az emberek, hogy a nők és férfiak közötti bérkülönbség feketén-fehéren kimondva, azt jelenti, hogy a nők 72 nappal dolgoznak többet, mint a férfiak, ugyanazért a bérért azonos munkakörben, minden évben. Az elnök asszony kijelentette, a bérkülönbség felszámolásáért mindaddig küzdeni fog a szervezet, ameddig szükséges.

Bővebben: A Női Tagozat folytatja kampányát

PERC Női Bizottság – Nemzetközi konferencia (Budapest, 2017. május 23-24.)

A Szakszervezetek Pán – Európai Regionális Tanácsának (PERC) Női Bizottsága Magyarországon tartotta meg ülését. A konferenciát a LIGA szakszervezetek szervezésében a FES támogatásával rendezték meg. A rendezvényre meghívást kapott a Magyar Szakszervezeti Szövetség Női Tagozata is a tagozatott Kovács Anikó – VASAS – és Kiss – Rigó Alíz – KASZ – képviselték. A konferencián 12 ország képviseltette magát a közép kelet és kelet európai régióból valamint részt vettek az ETUC és az ILO szakértői is.

Bővebben: PERC Női Bizottság – Nemzetközi konferencia (Budapest, 2017. május 23-24.)

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss információval szolgálhassunk Önnek!