Ipari tagozatTAGOZAT HÍREI VASAS SZTRÁJK A KECSKEMÉTI MERCEDES GYÁRBAN!

IPARI ÁGAZATI TAGOZAT

VASAS SZTRÁJK A KECSKEMÉTI MERCEDES GYÁRBAN!

November 23-án délután a Vasas Szakszervezeti Szövetség sztrájkbizottsága eredménytelen bértárgyalást folytatott a vállalat menedzsmentjével.  Ezután a helyi Vasas alapszervezet bizalmi testülete és a sztrájkbizottság úgy döntött, hogy 24-én 0.30 órától kétórás sztrájkkal adnak nyomatékot követelésüknek. A Vasas Szakszervezeti Szövetség három tisztségviselőjét a cégvezetés nem engedte be a sztrájkoló dolgozókhoz a gyárba. A Vasas Szakszervezeti Szövetség álláspontja szerint ez a fajta viselkedés méltatlan a márka hírnevéhez.  Azokat a dolgozókat, akik csatlakoztak a sztrájkhoz elküldték a munkaterületről, akik tapsolva, remek hangulatban vonultak ki, azt skandálva: Hajrá magyarok!

A Vasas Szakszervezet továbbra is fenntartja 15%-os alapbéremelésre vonatkozó követelését, és egy évre szóló megállapodást akar kötni.

Kecskemét, 2016. november 24.

Bere Ferenc
Regionális Ügyvivő
Vasas Szakszervezeti Szövetség
Dél-alföldi Regionális Képviselet
+36 70/455-56-94

VASAS SZTRÁJK

November 23-án délután sikertelenül zárultak a tárgyalások a szakszervezet képviselői és a Mercedes menedzsmentje között a 2017-ik évi bérfejlesztésről.

Ezt követően a Sztrájkbizottság és a Bizalmi Testület úgy döntött, hogy 2016. november 24-én 00:30-tól két órás munkabeszüntetéssel ad nyomatékot követeléseinek.

Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke újságírói kérdésre közölte: 120 perc alatt közel 80 munkavállaló sztrájkolt. Mint mondta, „nagyon jó hangulatú és békés” volt a figyelmeztető sztrájk. A szakszervezeti vezető kijelentette: bíznak abban, hogy a következő tárgyalások eredményre vezetnek, de ha nem, akkor újra élni fognak a munkabeszüntetés eszközével, és akkor már nemcsak figyelmeztető sztrájkot tartanak, hanem „továbbmennek”. Hangsúlyozva: a Vasasnak 1200 tagja van a gyárban, de több mint 2500 támogatói aláírást gyűjtöttek össze követeléseik alátámasztására.

Cikk: Vasárnapi Hírek