IPARI ÁGAZATI TAGOZAT

A Dunaferr DV. Vasas felhívása

FELHÍVÁS

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöksége a főbizalmi testület 2017. február 2-i állásfoglalása alapján a 2017. évi érezhető alapbéremelés érvényesítése céljából

2017. február 15-én (szerdán) 14.15 órakor a Vasmű téren, az Igazgatósági épület előtti parkolóban, cégvezető úr ablaka alatt demonstrációt szervez.

A demonstráció célja:

Nagy létszámú munkavállalói tömeg jelenlétével nyomást gyakorolni a munkáltató vezetőire.

Mutassuk meg végre, hogy a Dunaferr munkás kollektívája egységes és képes kiállni a saját érdekekeiért, nem várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön, hanem tenni akar és tenni fog a saját maga és családja érdekeinek érvényesítéséért!

Kedves Munkatársak!

Ne legyünk gyávák, ne féljünk, nincs mit vesztenünk! Mindenkit nem rúghatnak ki!

Miközben azt tapasztaljuk, hogy az átgondolatlan létszámelépítések sora mára oda vezetett, hogy bizonyos szakmákban oly mértékű létszámhiány alakult ki, amelyet rövid távon mértéktelen túlóráztatással ideig-óráig tud ugyan kezelni a munkáltató, de véleményünk szerint hosszabb távon csak a bérek jelentős emelésével lehet ezt a helyzetet rendezni.

Mi munkavállalók nem mértéktelen túlórákkal, hanem napi 8 órai munkával akarjuk megkeresni magunk és családunk megélhetéséhez szükséges pénzt!

Senki ne képzelje azt, hogy a szakszervezet vezetése egyedül ki tudja vívni a magasabb mértékű béremelést. Szükség van Rátok, nélkületek nem megy!

Ha nem hallatjuk hangunkat, és nem érvényesítjük jogos igényeinket, akkor ne várjunk arra, hogy majd ezt helyettünk más megteszi!

Határozottan nyilvánítsuk ki akaratunkat és üzenjük meg T. Cégvezető úrnak, hogy az általa már gyorsan kiadott átlagos 1,7 %-os alapbéremelés - amellett, hogy megalázó – számunkra elfogadhatatlan.

Követeljük, hogy a szociális hozzájárulási járulék 5 %-os csökkentéséből megtakarított bérköltséget fordítsák a munkavállalók alapbérének emelésére!

A demonstrációra mindenki hozzon magával különböző hangkeltő eszközöket: kereplőt, sípot, fazekakat, fakanalakat, stb.!

GYERTEK EL, LEGYÜNK MINÉL TÖBBEN,

MERT EGYSÉGBEN AZ ERŐ!

TEGYÉL MAGADÉRT, NE VÁRJ MÁSRA!

HAJRÁ VASAS!

Forrás: