IPARI ÁGAZATI TAGOZAT

Közlemény

vasasA Vasas Szakszervezeti Szövetség megdöbbenéssel értesült a csütörtökön tett bejelentésről, mely szerint a Microsoft bezárja a Nokia komáromi gyárát. Ennek következtében a két évvel ezelőtti több mint 2000 fős létszámcsökkenés után, most újabb 1800 munkavállaló elbocsátására kerül sor.

A VASAS támogatja és segíti helyi alapszervezete azon törekvését, hogy a munkáltatóval a munkavállalók számára a Munka Törvénykönyvében és a kollektív szerződésben meghatározottakon felüli anyagi juttatásokról állapodjanak meg, továbbá azt, hogy az érintettek mielőbbi munkába állásukhoz is kapjanak segítséget.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség ezúton is felhívja valamennyi alapszervezetét, hogy amennyiben munkahelyükön munkaerő felvételi lehetőség van, akkor a Nokia Vasas Alapszervezetével vegyék fel a kapcsolatot, ezáltal is elősegítve az elbocsátásra kerülők mielőbbi elhelyezkedésének lehetőségét!

Elektronika, Híradás, Műszeripari, Villamos-gép és készülékgyártó Szakmai Bizottság levélben fejezte ki a munkavállalók melletti szolidaritását, segítségét ajánlotta fel a munkanélkülivé válók számára, továbbá elhelyezkedésük elősegítésére szólította fel a VASAS valamennyi alapszervezetét.