Ipari tagozatTAGOZAT HÍREI Vasas XXXVI. Kongresszus - Sajtóközleménye

Vasas Szakszervezeti Szövetség

EGYSÉGESEN           HITELESEN              SIKERESEN

Sajtóközlemény

A Vasas Szakszervezeti Szövetség november 28-29.-én megrendezett kongresszusa elfogadta a Szövetség 2010-2014. közötti időszakban végzett tevékenységéről szóló beszámolót, valamint a következő öt éves ciklusra előirányzott programot és megválasztotta vezető tisztségviselőit. A Vasas kongresszusa elnöknek újra Balogh Bélát, és alelnöknek Spieglné Balogh Líviát.választotta.

A döntéshozó fórum támogatta, hogy a Vasas programjának továbbra is legfajsúlyosabb része a tagszervezés, nagy hangsúlyt fektetnek a képzésekre és legfőbb értéknek tekintik a szakértelmet. A szervezet új működési struktúrájának kialakítása is ennek mentén történik majd.

A kongresszus álláspontja szerint a jelenlegi érdekegyeztetés elégtelen, a kormány egyoldalú intézkedései – többek között a létminimum alatti keresetek; a korengedményes, korkedvezményes nyugdíjak megszüntetése; a cafeteria elemek adójának kedvezőtlen módosítása – súlyos hátrányt okoznak a munkavállalóknak, aminek egyenes következménye, hogy tovább eszkalálódik a szegénység, egyre nő a fiatalok elvándorlása, a középkorúak pedig azzal a félelemmel szembesülnek, hogy idős korukra nyugellátás nélkül maradhatnak.

Ezt nem hagyjuk! Ahogy azt a programunkban megfogalmaztuk „… minden rendelkezésünkre álló törvényes eszközt felhasználunk annak érdekében, hogy megközelítsük a fejlett európai országokra jellemző életviszonyokat, a munkavállalók biztos megélhetése, tisztességes bérezése és szervezkedési szabadsága érvényesüljön.

Budapest, 2014. november 29.

Vasas Szakszervezeti Szövetség XXXVI. Kongresszusa