IPARI ÁGAZATI TAGOZAT

Kommunikációs tréning a mindennapokra

Ne(m) csak elméletben
Kommunikációs tréning a mindennapokra

Szóból (és jelekből) ért az ember. A HOYA Zrt. Vasas mátészalkai alapszervezete ezért szervezte meg immár harmadik alkalommal kommunikációs tréningjét. A 2015. augusztus elsejei esemény témája a nyilvánosság előtti beszéd és megjelenés volt. Mint az előző alkalmakkor, most is Varga Sándor kommunikációs tanácsadó tartott előadását és gyakorlatot a résztvevőknek.

Hiába tudjuk elméletben, hogy miként kell kommunikálnunk, valójában az egyéni és a csoportos feladatok megoldása közben derül ki, hogy tudásunkat a mindennapi munkánkban hogyan tudjuk hasznosítani. Az elméleti tudás mellett elengedhetetlen a gyakorlati alkalmazás, hogy ne jelentsen gondot az, ha akár a munkatársaiknak tartunk tájékoztatót, vagy a cég vezetőivel kell konzultációt, tárgyalást folytatni.

A tisztségviselők részére szervezett képzésen olyan fiatal kolléganők is részt vettek, akik szeretnének bekapcsolódni a szakszervezet munkájába, ezért lehetőséget biztosítottunk nekik egy kis gyakorlásra. Nagyon szívesen veszek részt ilyen tréningen, – nyilatkozta az egyik fiatal munkatársam – én is a pihenőnapon vagyok itt, mert sikeresek és eredményesek csak akkor lehetünk, ha felkészültek vagyunk.

Körünkben volt Csobán János, a Vasas Észak-alföldi régió ügyvivője is, aki velünk együtt tanult, és – elmondása szerint – nagyon jó tapasztalatokat szerzett. Úgyhogy biztosan lesz folytatása az ilyen képzéseknek.

„A siker nem a körülményektől, hanem a hozzáállásodtól függ.”

Andrew Matthews

Toldi Miklósné