IPARI ÁGAZATI TAGOZAT

Szakszervezet és szabadidő

Érdekesség a keleti országrészből

Szűkebb környezetünkben is kevesen tudják még, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Géberjén községben működik a „Veterán Harcművészeti Klub”, amely a NIHON TAI JITSU japán önvédelmi sporttal foglalkozik – mondta kérdésemre Balogh Sándorné rendezvényszervező, aki a HOYA Szemüveglencse Gyártó Magyarország Zrt. dolgozója, és a szakszervezetünk tagja.
A megyében hat helyen tartunk edzéseket, – tudtam meg sensei Iván János IMAF harcművész instruktortól – valamint Romániában is. Rendszeresen részt veszünk versenyeken, de szívesen tartunk bemutatót rendezvényeken is. A gyerekeket – fiúkat, lányokat egyaránt – már öt-hat éves kortól tudjuk fogadni.
A „Védd magad” elnevezésű nemzetközi önvédelmi edzés 2015. október 24-én (szombaton) Géberjénben rendezték meg, amelyen a céget és a Vasas szakszervezetet Toldi Miklósné képviselte.
Több szakszervezeti tagunk gyereke is ennek a klubnak tagja, így abban is kell gondolkodnunk, hogy mivel tudnánk őket segíteni, hogy még sikeresebbek legyenek.
Remélem, hogy a jövőben arra is lesz lehetőség, hogy japán céges rendezvényen japán küzdősport bemutatót tartsanak.

Aki részletesebben is érdekel ez a sport, bővebb információt talál a következő honlapon: http://www.veteranharcmuveszklub.hu/rolunk/rolunk.htm

Fotók: Bodnár Zsolt (haromhatar.hu)

Mátészalka, 2015. október 26.

Toldi Miklósné
szakszervezeti titkár